Marite Meijns
Marit Meijns

Marit Meijns

Mijn naam is Marit Meijns en mijn passie voor het vak is al in mijn kinderjaren ontstaan, wat niet zo gek is als je geboren bent in een echte bloemenfamilie. Als jong meisje ging ik al met mijn vader mee op de vrachtwagen naar de bloemenveiling. Naast mijn schooltijd was ik regelmatig te vinden in één van de bloemenwinkels van mijn ouders. Op mijn 19e verruilden mijn ouders de bloemenwinkels voor een groothandel in bloemisterij artikelen. Geen bloemenverkoop meer, maar inkoop en styling van de groothandel werd mijn taak. Daarnaast werkte ik op zaterdagen, vakanties en drukke periodes nog wel in een geweldige bloemenwinkel van één van onze oud medewerkers.

Na een omweg van een paar jaar, ben ik bij een prachtige bloemenwinkel in Wormer gaan werken. Hier genoot ik van een hele fijne en leerzame tijd en heb ik de kneepjes van het vak nog meer eigen kunnen maken. Dit was tevens de plek waar ik de mogelijkheid kreeg uit te groeien tot de vakvrouw die ik nu ben. Na ruim 4 jaar werd de drang om toch iets voor mijzelf te beginnen groot. Gesteund door mijn lieve familie en vrienden ontstond MEIJNSCHIKTHET!  

Ook Marit

Naast mijn passie voor bloemen heb ik nog een andere grote passie: mijn gezin! Vriendlief Pascal, die mij in alles steunt en bijstaat, en onze zoontjes Ties en Luuk. Daarnaast ben ik regelmatig, met mijn paard Maaike in de duinen en bossen van Heemskerk te vinden. Het meest geniet ik van de wandelingen door het Amsterdamse Waterleiding gebied, in de weekenden met de hele familie.

Ik sta voor persoonlijk vakmanschap, voor kwaliteit en voor unieke creaties

Ik heb bewust gekozen om geen winkel te openen, maar werk vanuit huis of op locatie. Op deze manier kan ik mijn klanten de persoonlijke aandacht geven die nodig is én kan ik leuke (freelance)opdrachten aannemen en uitvoeren.